Nega duše Tomas Mur
Ova retka i neobična knjiga bavi se životom duše, njenim odnosom prema duhu i svakodnevnom životu. Tomas Mur crpi svoje duboke uvide iz baštine svetskih religija i mitologija, antičke Grčke, od neoplatoničara, renesansnih mislilaca, pesnika romantizma i utemeljivača savremene psihologije Frojda i Junga, kao i njihovih sledbenika. Mur nije ni filozof, ni teolog, ni psiholog, njegova misao izmiče definiciji, kao i njegovo remek-delo Nega duše, koje je prodato u više miliona primeraka širom sveta. Nega duše nije knjiga u uobičajenom smislu reči, ona je pre duhovno putovanje koje čovek preduzima i koje vredi više od svake psihoterapije. Mur nas podučava kako da negujemo svoju dušu, koja se, najčešće zanemarena, simptomatski pojavljuje u opsesijama, prisilama, nasilju i zavisnostima. Nega duše je neiscrpni izvor uvida o položaju čoveka i stanju stvari danas i čitaocu pruža neuobičajeno duboko zadovoljstvo.
Cena: 1.000,00 din | Cena
916,64 din
DETALJNIJE
Srodne duše Tomas Mur
Ovo remek-delo Tomasa Mura je najlepši savremeni traktat o ljubavi, koji ne zaostaje za Platonovom Gozbom. Knjiga Srodne duše pruža srcu istinsko obrazovanje. Ona predstavlja čudesnu inicijaciju u ljubav i upućuje u njene najdublje tajne. Tomas Mur nas, posredstvom mitologije, poezije, sakralnih i filozofskih tradicija, uči kako da volimo i budemo u vezi.
Cena: 950,00 din | Cena
900,00 din
DETALJNIJE
Mračni Eros Tomas Mur
U ovom zadivljujuće hrabrom štivu, Tomas Mur, autor bestselera Nega duše i Srodne duše, okreće se mračnoj strani ljubavi: njenim svirepostima, perverzijama, užasima skrivenim duboko u ljudskoj duši i strašnim torturama. Briljantnim uvidima i intuicijom, Mur, u ovoj nezaobilaznoj knjizi, razgolićuje odbojni književni opus Markiza de Sada kako bi otkrio šta iz njega možemo naučiti o mračnim strastima pohranjenim u ljudskom srcu. U Mračnom Erosu Mur otkriva neočekivane poetske i imaginativne snage unutar nasilja i seksualnog zlostavljanja i, kao vrstan terapeut, obučava čitaoca kako da integriše i sublimiše mračnu stranu svoje ličnosti.

Cena: 900,00 din | Cena
850,00 din
DETALJNIJE