Top 5
Tri poeme Samjuel Tejlor Kolridž
Samjuel Tejlor Kolridž je bio čovek blistavih darova, ali slabe volje (uz to i zavisnik od opijuma), sposoban za kratka ostvarenja, a nesposoban za bilo kakav kontinuiran napor. To se ogleda i u njegovom pesničkom delu, oskudnom po obimu i punom nedovršenih stvari, koji međutim sadrži nekoliko izuzetnih postignuća, predstavljenih u ovoj knjizi.  (Dragan Purešić - izbor, prevod i tumačenja)
Cena: 450,00 din | Cena
450,00 din
DETALJNIJE
Marija Nefeli Odisej Elitis
"Ako se jednom nogom ne osloniš van Zemlje, nikada nećeš uspeti da stojiš na njoj."
 
Marija Nefreli - veliki pesnički projekat grčkog nobelovca, Odijseja Elitisa, koji je prvi put preveden na srpski jezik. 
 
Cena: 450,00 din | Cena
450,00 din
DETALJNIJE
Kako ovladati sopstvenom senkom Robert Džonson
U ovom izvanrednom delu, čuveni jungovski analitičar i autor, Robert A. Džonson razmatra našu potrebu da ovladamo sopstvenom senkom - to je pojam koji je Jung koristio da označi one delove nas samih kojih se odričemo i kojih nismo svesni. Džonson nas u knjizi vodi kroz istraživanje senke: šta je ona, kako nastaje, kako stupa u interakcije i kako je u velikoj meri određena procesom akulturacije. Autor tvrdi da ne možemo da postanemo uravnotežene i celovite ličnosti sve dok ne preuzmemo na sebe zadatak uvažavanja i prihvatanja sopstvene senke, jer ono što je skriveno ne nestaje već se samo, i to najčešće na bolan način, pojavljuje na neočekivanim mestima. 
Cena: 900,00 din | Cena
900,00 din
DETALJNIJE
Marksov das Kapital - biografija knjige Fransis Vin
Fransis Vin vrlo živo i detaljno priča o Marksovoj dvadesetogodišnjoj borbi da završi svoje nedovršeno remek-delo. Kapital je rođen u skučenom dvosobnom stanu u Sohou, u atmosferi političkih prepirki i obojen ličnom tragedijom. Vinova briljantna knjiga pokazuje da Kapital uopšte nije suvi ekonomski traktat već, naprotiv, ponajviše podseća na neki veliki gotski roman, čije junake drži u ropstvu čudovište koje su sami stvorili: kapitalizam. Povrh toga, tvrdi Vin, dokle god opstaje kapitalizam, dotle je neophodno čitati i razumeti Kapital.
Cena: 900,00 din | Cena
900,00 din
DETALJNIJE
Srodne duše Tomas Mur
Ovo remek-delo Tomasa Mura je najlepši savremeni traktat o ljubavi, koji ne zaostaje za Platonovom Gozbom. Knjiga Srodne duše pruža srcu istinsko obrazovanje. Ona predstavlja čudesnu inicijaciju u ljubav i upućuje u njene najdublje tajne. Tomas Mur nas, posredstvom mitologije, poezije, sakralnih i filozofskih tradicija, uči kako da volimo i budemo u vezi.
Cena: 950,00 din | Cena
900,00 din
DETALJNIJE